‘Neem een kop koffie voor je powernap’ (radio uitzending uitleg slaapoefentherapie)
16 mei 2017
Uitleg Puberhersenen (hoofdstuk 4 slaapgedrag) Klik op de link!
4 december 2017
Laat alles zien

Yoga en meditatie reguleren inflammatie

 

Yoga en meditatie reguleren inflammatie

Inflammatie, of ontsteking, is de sleuteloorzaak van vele chronische ziekten: hart- en vaatziekten, diabetes, artritis (ontstoken gewrichten), en zelfs kanker. Nu blijkt dat het regelmatig beoefenen van zowel yoga als meditatie het immuunsysteem ondersteunen en ontsteking verminderen, maar tevens de hersengezondheid en alertheid verbeteren.
Californische onderzoekers monitorden een groep deelnemers gedurende een intensieve yogacursus die drie maanden duurde. De cursus omvatte ook meditatie en vegetarische voeding. De onderzoekers namen hersenscans en bloedstalen van alle deelnemers vóór en nà de cursus.

De resultaten: een verhoging van de hersenmarkers die betrokken zijn bij leren en geheugen, evenals deze voor stemming en stressrespons. Het meest significant was echter een verbetering van de biomarkers voor inflammatie en immuniteit.
De onderzoekers besluiten dat yoga en meditatie goed zijn voor het algemeen welbevinden (well being). Maar in combinatie met vroegere onderzoeken stellen ze dat het vooral meditatie is die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de resultaten, eerder dan yoga en het vegetarisch dieet.

 

Bron: http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/yoga_en_meditatie_reguleren_inflammatie/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar