De oefentherapeut stelt na onderzoek een behandeldoel en behandelplan op. Naar aanleiding van dit behandelplan wordt een individueel oefenprogramma opgesteld, waarna u de zorgvuldig gekozen oefeningen onder begeleiding van uw therapeut traint. Daarnaast is er veel aandacht voor de juiste uitvoer van houdingen en bewegingen, waarbij u advies krijgt hoe u deze het best kunt toepassen in uw dagelijks leven.

In grote lijnen zijn er de volgende aandachtspunten in het behandelplan:
•Bewust worden/corrigeren van de uitvoer van uw dagelijkse houdingen en bewegingen om zodoende uw bewegingsgedrag aan te passen
•Ontspannen van pijnlijke spieren en/of ontlasten van pijnlijke gewrichten
•Verbeteren van de mobiliteit (beweeglijkheid) van gewrichten (inclusief wervelkolom)
•Versterken van spieren welke nodig zijn om de juiste balans in het lichaam te hervinden
•Indien nodig kan er aandacht besteed worden aan conditie, ontspanningen en ademhaling

Een behandeling bij een oefentherapeut duurt ongeveer een half uur en is altijd individueel. In het algemeen zijn er gemiddeld 9 tot 18 behandelingen nodig om een basis te leggen voor uw inzicht in de juiste uitvoer van de dagelijkse houdingen en bewegingen. Hierna vindt een evaluatie plaats om het effect van de therapie te bekijken, hierna wordt besloten of de therapie wordt voortgezet en/of afgebouwd en uiteindelijk afgerond.

Er kan eventueel gebruik gemaakt worden van een éénmalig oefentherapeutisch onderzoek om te kijken of oefentherapie Cesar geschikt voor u is.

Spring naar toolbar