De Cesartherapie is een paramedische behandelmethode waarmee u door gezond te bewegen werkt aan het verminderen van uw klachten of helpt klachten te voorkomen (de preventieve behandeling). We bereiken dit resultaat door houdingscorrectie en bewegingsinstructies.

Cesartherapie behandelt klachten zoals

Nek-, schouder- en rugklachten, beroepsklachten zoals RSI en rugklachten in verzorgende beroepen, hernia, ischias en andere uitstralende zenuwpijnen, revalidatie na een ongeval of een heupoperatie, verbetering van de motoriek van kinderen, bekkeninstabiliteit, slaapproblemen etc 

img_5862

Hoe werkt het?

De Cesartherapeut stelt voor elke patiënt een individueel behandelplan op. Tijdens een gericht leerproces worden houdings- en bewegingsadviezen gegeven en worden zorgvuldig voor de patiënt geschikte oefeningen gekozen en geoefend.

Als uitgangspunten voor dit behandelplan gelden:

  • de diagnose van de verwijzende arts niet meer verplicht (bij jongeren tot 18 jaar wel)
  • het eigen onderzoek door de Cesartherapeut
  • de individuele situatie en de mogelijkheden van de patiënt
  • het doel van de therapie.

img_5861

De patiënt moet zelf actief aan de therapie deelnemen en leren begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd, want een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven. De oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijkruimte van de oefentherapeut of als dit noodzakelijk is bij de patiënt aan huis. Zorg voor makkelijke kleding om goed in te kunnen bewegen!

 

Spring naar toolbar